La quarta generació del Toyota Yaris s’ha endut el premi més prestigiós de la indústria de l’automòbil a Ginebra i va ser proclamat “Cotxe Europeu de l’Any 2021”. Des dels seus inicis als anys seixanta, l’anhelat premi COTY ha reconegut la innovació i el disseny dels fabricants de vehicles durant gairebé 60 anys.

La victòria de Toyota arriba dies després que el nou Yaris fos nomenat per primera vegada el cotxe més venut d’Europa.

“Aquest és un gran honor per a Toyota i vull agrair al jurat la seva consideració i reconeixement. També m’agradaria aprofitar aquesta oportunitat per reconèixer la passió dels nostres equips de desenvolupament a Europa i al Japó. Aquest és el millor Yaris de la història i, tal com Akio Toyoda pretenia, ja està posant un somriure als nostres clients” – Matt Harrison, vicepresident executiu de Toyota Motor Europe.

Aquesta és la tercera vegada que l’empresa guanya el premi: el primer cop va ser l’any 2000 amb la primera generació Yaris, seguida del Prius l’any 2005. De fet, cada nova generació de Yaris ha estat seleccionada per obtenir el premi.

La votació d’aquest any

El guanyador del premi s’atorga entre set finalistes seleccionats per un jurat de 59 membres, format per periodistes de 22 països del continent. La llista d’enguany es va reduir a 30 nous models a la venda a Europa.

Després de la prova de cada cotxe seleccionat, cada jurat té 25 punts per assignar a cada candidat que consideri oportú, és a dir, hi ha un total de 575 punts atorgats pel jurat. El Toyota Yaris, guanyador d’aquest any, va obtenir 266 punts, just per davant del nou Fiat 500 amb 240 punts i el Cupra Formentor amb 239.

“Crec que és un cotxe molt bo per a aquelles persones que volen conduir un cotxe elèctric sense tenir endoll.” – Frank Janssen, president del jurat de COTY.

Vols provar el nou Toyota Yaris? T’esperem a Orient Cars Terrassa, Marescar Motor Mataró o Kai Motor Granollers, concessionaris Toyota de CSM Grup.