Nou Toyota Yaris Cross Electric Hybrid, ja disponible en prevenda


Toyota amplia la família SUV amb tecnologia Toyota Electric Hybrid amb el nou Yaris Cross Electric Hybrid, que s’uneix als Toyota RAV4 Electric Hybrid i Toyota C-HR Electric Hybrid. Es tracta del segon model basat en la plataforma GA-B de Toyota. Yaris Cross és un autèntic 4×4 amb tracció total AWD-i i el més recent sistema híbrid elèctric de Toyota, amb 116 CV de potència màxima.
El nou Yaris Cross és l’únic 4×4 híbrid elèctric del segment B a oferir tracció total intel·ligent —intelligent All-*Wheel Drive (AWD-i)— que alterna automàticament la tracció a les rodes davanteres o a les quatre rodes en funció de les condicions de la via, oferint així majors cotes de seguretat. D’altra banda, el sistema de tracció total intel·ligent porta de sèrie un selector manual de la manera de conducció, podent triar entre Trail (pista) i Snow (neu).

Com a membre de la família Yaris, el nou Yaris Cross s’ha desenvolupat sobre la nova plataforma GA-B derivada de la Nova Arquitectura Global de Toyota —Toyota New Global Architecture (TNGA)— que també munta el nou Yaris Electric Hybrid de quarta generació.

Motorització Híbrida Elèctrica

El nou Yaris Cross compta amb la motorització híbrida elèctrica que caracteritza a Toyota, amb una unitat de tecnologia Toyota Electric Hybrid de quarta generació, amb un motor 1.5 litres de cicle Atkinson i un motor elèctric que, en conjunt, rendeixen 116 CV DIN. Quant a nivell d’emissions, el nou Yaris Cross Electric Hybrid es converteix en l’únic model del segment B-SUV que genera unes emissions de CO2 per sota dels 120 g/km, cosa que significa que Yaris Cross està exempt del pagament de l’impost de matriculació.

Sistema de Seguretat

La dotació de sistemes de seguretat és la més àmplia del seu segment gràcies a l’última versió del sistema Toyota Safety Sense, el conjunt de sistemes de seguretat i ajuda a la conducció de Toyota. Compta amb Sistema de Seguretat precol·lisió amb detecció de vehicles, detecció de vianants (de dia i de nit), detecció de ciclistes (de dia), detecció d’obstacles en interseccions (vehicles i vianants) i assistència a la direcció d’emergència, Control de Creuer Adaptatiu Intel·ligent (des de 0 km/h), Reconeixement de Senyals de trànsit, Avisador de Canvi Involuntari de Carril amb assistent actiu i sistema de manteniment de la trajectòria i Control Intel·ligent de Llums de Carretera, entre altres sistemes.

Disseny i connectivitat

El nou Yaris Cross Electric Hybrid és un autèntic 4×4 a petita escala, que compta amb un disseny que evoca les qualitats clàssiques dels 4×4, amb una carrosseria més alta i unes llandes i pneumàtics més grans que transmeten força i determinació.

Quant a les dimensions, el nou Yaris Cross té la mateixa distància entre eixos que el nou Yaris, però globalment és 240 mm més llarg que donen lloc a un habitacle més espaiós. L’altura fins al sòl és 30 mm superior. A més, globalment, el Yaris Cross és més alt i més ample —90 i 20 mm, respectivament—.

El Yaris Cross és tan espaiós com pràctic, ja que amb tots els seients aixecats ofereix un maleter de gran capacitat. No obstant això, si es necessita més espai, el sistema de seients posteriors plegables permet equilibrar les necessitats dels passatgers amb les de càrrega. A més, compta amb una porta gran elèctrica, molt útil quan es tenen les mans ocupades.

D’altra banda, el nou Yaris Cross estrena en els seus acabats el nou Sistema Multimèdia Toyota Smart Connect, novetat dins de la gamma Toyota, oferint als clients una connectivitat total amb dispositius mòbils. A través de la pantalla gran tàctil d’alta definició de 9 polzades, el nou Sistema Multimèdia Toyota Smart Connect permet una connectivitat sense fil sense precedents en vincular el telèfon intel·ligent mitjançant Apple CarPlay® o Android Acte™ de forma molt senzilla amb un codi QR.

El nou Yaris Cross Electric Hybrid es comercialitza, inicialment en prevenda, amb tres acabats: Style, Adventure i Pemiere Edition —edició exclusiva de llançament—. Ja està disponible a Orient Cars, Kai Motor i Marescar Motor, concessionaris Toyota de CSM Grup, des de 24.350 €, per només 195 € al mes finançant amb Toyota Easy o per 320 €/mes + IVA en rènting tot inclòs amb KINTO One.