Vehicles d’hidrogen, el combustible del futur

Tot el que necessites saber sobre el Mirai, el vehicle d’hidrogen de Toyota


Valent-se de l’hidrogen per generar electricitat, el Toyota Mirai no sols té un impacte mediambiental mínim, sinó que a més ofereix tot el que s’espera d’un vehicle de nova generació: un disseny immediatament recognoscible; una conducció apassionant (resultant del seu baix centre de gravetat) i una acceleració silenciosa i potent gràcies al seu motor elèctric.

La necessitat d’un combustible fòssil alternatiu és òbvia i real, i des de Toyota creiem que l’hidrogen és el camí a seguir. Es tracta de l’element més abundant en l’univers (70% de la matèria que el conforma). Es troba en gairebé arreu, des de l’aigua fins a les plantes, i ja és prou potent per proporcionar energia a les nostres llars i edificis. Ara, està en disposició d’alimentar al sector de l’automoció.

Què és l’hidrogen?

Els vehicles propulsats per hidrogen constitueixen la nova generació de vehicles elèctrics. Aquesta tecnologia d’avantguarda es basa en una reacció química entre l’hidrogen i l’oxigen a l’interior de les piles de combustible, en lloc d’en la combustió de combustibles fòssils. Encara que en els seus començaments va ser desenvolupada per a propulsar naus espacials, actualment les piles de combustible tenen un potencial d’aplicació molt més ampli.

L’hidrogen és net, segur i suposa el 70% de la matèria de l’univers. Com a font de combustible, l’hidrogen és entre dues i tres vegades més eficient que els motors convencionals, per la qual cosa permet arribar més lluny amb menys combustible. A més, com el seu únic subproducte és aigua neta, els vehicles propulsats per hidrogen eliminen les emissions de CO2 (i d’altres gasos com el HC, CO i NOx).

Com funciona l’hidrogen?

L’hidrogen produït mitjançant energies renovables (com a parcs eòlics) no genera cap mena d’emissions de carboni i, en convertir-lo en electricitat, l’única emissió és aigua. També és fàcil d’emmagatzemar i transportar, la qual cosa ens permet aprofitar al màxim el potencial de les fonts d’energia renovables. A més, l’hidrogen està literalment a tot arreu, la qual cosa el converteix en una font d’energia inesgotable.

Per què hidrogen?

La gamma 2022 del nou Yaris Electric Hybrid està formada per quatre nivells d’equipament: Business Plus, Activi TechStyle i Style Plus. Business Plus, acabat més enfocat al client de flotes, no rep modificacions pel que fa a equipament.

Com fer provisió d’un cotxe d’hidrogen?

L’ús d’hidrogen com a combustible pot revolucionar el món de l’automòbil i contribuir significativament a un futur sostenible. Amb el llançament del Mirai, Toyota promou la seva difusió i fomenta el desenvolupament d’una xarxa de distribució que aviat serà present també a Espanya.

Omplir el dipòsit del Mirai és tan senzill com amb qualsevol altre vehicle convencional. A part d’omplir el dipòsit per quilos en lloc de per litres, tota la resta resultarà familiar: hi ha una bomba i una boca de mànega, amb un teclat i una pantalla informativa. En menys de cinc minuts, ho tindràs tot a punt per a conduir al voltant de 500 quilòmetres.

Durant el proveïment de carburant, l’ordinador de control del combustible del Mirai desactiva el vehicle i es comunica amb l’assortidor de l’estació. Els assortidors de proveïment de carburant d’hidrogen estan dissenyats amb tecnologia d’infrarojos per poder comunicar-se amb l’ordinador de control del combustible del Mirai. Aquest dispositiu transmet informació com la temperatura ambient, la pressió del dipòsit o el nivell d’ompliment a cada moment, per a garantir un proveïment de carburant òptim.

Descobreix més a Orient Cars Motor, Kai Motor i Marescar Motor, concessionaris Toyota de CSM Grup a Terrassa, Granollers i Mataró.