Toyota celebra 50 anys de producció a Europa

La producció europea va arrencar el 1971 a Portugal. Actualment, Toyota compta amb nou fàbriques a Europa que produeixen al voltant de 800.000 vehicles a l’any.


Fa 50 anys, Toyota va col·locar la primera pedra de la seva història d’èxit a Europa amb la posada en marxa d’una planta d’assemblatge de vehicles a petita escala a Portugal. Corria l’any 1971 i Toyota es va establir amb Salvador Caetano, la seva primera fàbrica a Europa, coneguda en l’actualitat com la planta d’Ovar.
Avui, mig segle després, Toyota ha invertit més de 10.000 milions d’euros en les seves plantes de producció de tota Europa i compta amb un volum de fabricació substancial en tot el continent.

Les seves operacions de fabricació a Europa han acumulat una producció de més de 13 milions de vehicles, que donen treball directe a unes 22.000 persones i un valor de negoci superior a 6.000 milions d’euros a una xarxa d’uns 400 proveïdors europeus. Durant tot aquest temps, Toyota sempre ha tractat d’actuar amb responsabilitat social, col·laborant estretament amb les comunitats on opera.

Electrificació

Toyota va ser un dels primers a fabricar vehicles electrificats a Europa, amb l’inici de la producció de l’Auris hybrid a Toyota Motor Manufacturing United Kingdom (TMUK) el 2010. Avui dia, al voltant del 59% de tots els vehicles venuts per Toyota i Lexus a Europa són híbrids elèctrics, la majoria dels quals són fabricats a Europa per europeus.

“Estem orgullosos d’haver superat aquesta fita de 50 anys de producció a Europa. El fet que més de dos de cada tres vehicles que venem a Europa s’hagin fabricat aquí, representa una notable aportació en termes d’ocupació directa. D’altra banda, estem reduint el nostre impacte mediambiental en produir localment un alt volum de vehicles electrificats, la qual cosa ens permet aconseguir en tot moment els objectius de CO₂ per al nostre parc d’automòbils a la UE.” – Marivn Cooke, Vicepresident Executiu de Toyota Motor Europe (TME).

T’esperem a Orient Cars Terrassa, Kai Motor Granollers i Marescar Motor Mataró, concessionari Toyota de CSM Grup.