Hyundai Motor Company ha fabricat el cotxe elèctric més “emocional” de tota la seva gamma que ha donat a l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu de Barcelona. Es tracta d’un petit cotxe elèctric per a nens, però proveït d’una grandíssima tecnologia d’intel·ligència artificial: Emotion Adaptative Vehícle Control (Control del Vehicle Adaptat a les Emocions). S’ha construït en el marc d’un projecte solidari anomenat “Littel Big e-Motion” amb l’objectiu d’ajudar als malalts més petits.

La tecnologia EVAC permet al vehicle monitorar les expressions facials i la freqüència cardíaca i respiratòria dels nens i nenes. Amb aquesta informació crea un “ambient” adequat pel que fa a la climatització, llums, música i, fins i tot, olors.

Hyundai Motor planeja continuar donant suport al tractament de pacients menors a l’hospital a través del projecte “Little Big e-Motion”. A més a més, aprofitarà aquesta experiència per a perfeccionar la seva tecnologia EAVC. La companyia espera expandir en el futur l’ús d’aquesta tecnologia de nova generació en dispositius de mobilitat per a millorar la seguretat i el benestar dels conductors.