Comença una nova era per a Hyundai i per a la mobilitat elèctrica. Debuta per fi l’esperat Hyundai IONIQ 5, un SUV crossover de grandària mitjana 100% elèctric que presumeix d’un sistema de càrrega ultraràpida de 800 V.

Com ja s’havia anunciat, Hyundai agruparà a partir d’ara tots els seus models elèctrics sota el paraigua de la submarca Ioniq. El primer de tots ells serà el Ioniq 5.

Hyundai Ioniq 5

Disseny exterior

El disseny del nou model no deixa indiferent a ningú. Es tracta d’una proposta molt moderna, amb una atractiva silueta de la qual crida l’atenció la presència d’unes elaborades signatures lumíniques, amb píxels paramètrics, i un capó del tipus “petxina” que abasta tota l’amplada del cotxe, minimitzant els buits en els panells i creant un aspecte general molt sofisticat.

Disseny exterior Hyundai Ioniq 5

Disseny interior

A l’interior destaca l'”Illa Universal”, una consola central que es llisca cap endarrere fins a 140 mm per deixar més llibertat de moviment als seients davanters o darreres. A més, per primera vegada en un vehicle de Hyundai, el Ioniq 5 compta amb un “Head-Up Display” amb realitat augmentada que converteix el parabrisa en una pantalla de visualització.

Interior Hyundai Ioniq 5

De 0 a 100 km/h en 5,2 segons

El nou elèctric de la marca ofereix dues opcions de bateries, de 58 kWh o de 72,6 kWh, i dues configuracions de motor elèctric, una amb motor posterior i una altra amb motors en els dos eixos i tracció total. Aquesta última ofereix una velocitat màxima de 185 km/h i passa de 0 a 100 km/h en només 5,2 segons.

5 min de càrrega per a 100 km d’autonomia

Sens dubte, una de les virtuts del Ioniq 5 serà la seva poderosa capacitat de càrrega. Amb un carregador de 350 kW, aquest model es pot carregar des del 10% fins al 80% en 18 minuts i només en necessita 5 per aconseguir 100 quilòmetres d’autonomia. Un altre detall molt pràctic és la possibilitat de carregar altres dispositius elèctrics com bicicletes o patinets.

El fabricant ha indicat que el Hyundai IONIQ 5 estarà disponible en diferents regions del món durant el primer semestre de 2021. De moment, no es coneixen els preus d’aquest nou vehicle, però des de CSM Grup i Hyundai Solmacar actualitzarem aquesta informació quan estigui disponible.