Aygo x Prologue: Toyota reinventa el segment A


El Toyota Aygo sempre ha estat reconegut pel seu disseny audaç i excel·lent en el segment A, el segment d’automòbil que comprèn els cotxes urbans i se situa per sobre dels microcotxes.  Ara, el Centre Europeu de Disseny i Desenvolupament de Toyota (ED2), situat a Niça (França), vol brindar encara més audàcia i “sabor” als clients de models petits.

Innovador i segur, aquest concepte d’alta conducció mostra la visió única de Toyota dels cotxes compactes. Forjat a Europa, presenta un disseny atrevit, amb carrosseria crossover compacta, la qual cosa permet als conductors gaudir traient el màxim partit de la vida urbana. Combinant la diversió i la llibertat del nom AYGO amb una àmplia dosi d’actitud, el nou Toyota AYGO X Prologue aporta una personalitat forta, creant una aparença que no s’assembla a cap altre cotxe urbà compacte.

Durant la major part del segle XXI, Toyota ha estat líder en el segment A a Europa. Compromès amb el futur de tal segment, Toyota va encarregar a l’ED2 el desafiament de fer realitat la seva visió europea per a aquest segment. La demanda era mirar-ho amb ulls nous, definir i imaginar el que podria ser el segment A en un futur per als clients europeus, satisfent les seves necessitats i desitjos i, així mateix, demostrar que aquests models poden destacar amb un disseny excel·lent.

“Amb Aygo X Prologue hem demostrat que un cotxe petit encara pot tenir una personalitat gran i audaç” – Ken Billas, Assistent Cap de Disseny ED2

Inspirat en una icona d’estil

Des del seu llançament en 2005, l’Aygo, el model més accessible de la gamma Toyota, ha captivat a tota mena de clients, especialment als joves, amb la seva alegria i diversió. Atraient un públic preocupat per l’estil, el caràcter viu de l’Aygo i la dinàmica de conducció atractiva, l’Aygo ha conquistat a molts nous compradors europeus de Toyota. Però, l’ADN únic de l’Aygo i el seu notable posicionament depenen de mantenir-se sempre per davant de la competència. Més que mai, els nous clients de Toyota exigeixen estil, distinció i l’oportunitat d’expressar-se. Basant-se en la posició d’icona d’estil i líder del segment A, ED2 es va proposar dissenyar un model específicament per a ells.

El nom Aygo sempre ha simbolitzat la llibertat i la mobilitat. Amb Aygo X Prologue s’agrega una alegria descarada addicional a la mescla. Igual de divertit, ara també amb un toc extra de caràcter. Des de tots els angles, Aygo X Prologue expressa la seva actitud, amb una personalitat forta i una posició encara més sòlida dins del segment A.

En augmentar la grandària de les llandes, el conductor es beneficia d’un punt de vista més alt per a una millor visibilitat, amb la finalitat de prevenir possibles perills a la carretera.

Dissenyat per desmarcar-se

Sigui per davant, per darrere o per tots dos costats, es nota la “malícia” en el disseny de l’Aygo X Prologue. Una execució audaç bi-tonalitat crea un perfil gràfic únic que crida l’atenció. La nova línia de sostre en forma de tascó també augmenta la sensació de dinamisme per a una imatge esportiva més agressiva.

En la part davantera, les llums d’alta tecnologia abracen la part superior del capó per formar una espècie d’ala. Més a baix, la graella gran, els fars antiboira i el para-xocs davanter, seguint la línia temàtica hexagonal, mostren que aquest és un model llest per a l’acció.

Dissenyat per als esperits lliures, Aygo X Prologui també ofereix les característiques que enriquiran encara més la seva llibertat. El para-xocs posterior inclou un portabicicletes, per la qual cosa qualsevol escapada sempre es pot convertir en una aventura.

Finalment, les barres de sostre integrades accentuen el perfil de l’Aygo X Prologue, creant un vincle visual amb les llums posteriors hexagonals, un recordatori subtil de l’ADN de l’Aygo.

Una nova generació del Toyota Aygo està en camí i Toyota ha volgut avançar-nos el seu disseny a través del prototip Aygo X Prologue. De moment, la marca no ha avançat més detalls, però des d’Orient Cars, Kai Motor i Marescar Motor, concessionaris Toyota de CSM Grup, us mantindrem ben informats.